Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lekoviti tonik od pirinčanog sirćeta

Popularno u kineskoj i japanskoj kuhinji, pirinčano sirće ima blag ukus i prilično nisku kiselost.

  Izvor: Shutterstock

Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo, a zbog svoje lekovitosti i dragocenosti koristi se pre svega kao tonik pa tek potom kao namirnica. Za povećanje izdržljivosti organizma preporučuje se sledeći recept.

Oprati jedno jaje i potopiti ga u šoljicu pirinčanog sirćeta. Ostaviti da stoji dva do tri dana, ili sve dok ljuska jajeta potpuno ne smekša i ne rastvori se u sircetu. Oljuštiti unutrašnju kožu sa jajeta i dobro pomešati jaje i sirce. Popiti čašicu ovog tonika tri puta u toku dana (nakon jela). U kuvanju se može koristiti za prelive, za salate a zbog blago kiselog ukusa koristi se i u kiseljenju. U malim količinama dobar je dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama - jer ih omekšava.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj