Recept za čokoladni kapkejk (cupcake)
Za testo:
- 136 g kvalitetnog kakaa
- 500 ml prokuvane vode
- 227 g mekog putera na sobnoj temperuti
- 450 g finog mekog braon šećera
- 4 velika jajeta
- 350 g mekog brašna za kolače
- 1 kafena kašičica sode bikarbone
- 1 kafena kašičica praška za pecivo
- ½ kafene kašičice soli
- 1 kafena kašičica ekstrakta čokolade
Pročitajte još:
Za krem od krem sira:
- 113 g putera
- 225 g krem sira
- 450 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejati rernu na 180C. U modul pekač staviti papirne korpice u kojima će se peći kolači. Pomešati kakao sa kipećom vodom, da se ne otopi i ostaviti da se ohladi. Umutiti puter do kremastog oblika i postepeno dodati šećer. Dodati jaja, jedno po jedno, neprestano muteći električnim mikserom. Pomešano brašno, prašak za pecivo, so i soda bikarbonu dodati postepeno u smesu. Kada je smesa dobro umešana dodati čokoladni sos. Pažljivo smesu staviti u papirne korpice puneći ih do 2/3 zapremine i peći 25 min.
Za krem je potrebno mikserom umutiti puter sa krem sirom i postepeno dodavati šećer u prahu dok masa ne postane dovoljno gusta da se zadrži na kolaču i oblikuje po želji.
Izvor: Lovesensa
Šta vaša omiljena kafa govori o vama? Izbor otkriva da li ste pomirljivi, spontani ili proračunati
Ne nasedajte na 5 trikova narcisa: Evo kako da pokvarite plan manipulatoru koji krši sva pravila
Dnevni horoskop za 11. april 2025: Lav izlazi iz zone udobnosti, Vaga nije zadovoljna partnerovim ponašanjem
Koliko je med dobar za kožu i kako da ga koristite? Hidrira, hrani i vraća sjaj - on je kozmetičko čudo
3 fraze koje sve stavljaju na mesto i pomažu da se smirite: Čim jednu misao obojite u crno, ove reči su spas