Recept za čokoladni kapkejk (cupcake)

Za testo:

  • 136 g kvalitetnog kakaa
  • 500 ml prokuvane vode
  • 227 g mekog putera na sobnoj temperuti
  • 450 g finog mekog braon šećera
  • 4 velika jajeta
  • 350 g mekog brašna za kolače
  • 1 kafena kašičica sode bikarbone
  • 1 kafena kašičica praška za pecivo
  • ½ kafene kašičice soli
  • 1 kafena kašičica ekstrakta čokolade

Pročitajte još:

 BRZE ČOKO KOCKE OD SAMO 2 SASTOJKA: Bogat ukus čokolade - bez pečenja (RECEPT)

RECEPT ZA ČOKOLADNI KOLAČ SA ORASIMA: poslastica bez jaja i mleka koja se brzo pravi

Za krem od krem sira:

  • 113 g putera
  • 225 g krem sira
  • 450 g šećera u prahu
  • prstohvat soli

Priprema:

Zagrejati rernu na 180C. U modul pekač staviti papirne korpice u kojima će se peći kolači. Pomešati kakao sa kipećom vodom, da se ne otopi i ostaviti da se ohladi. Umutiti puter do kremastog oblika i postepeno dodati šećer. Dodati jaja, jedno po jedno, neprestano muteći električnim mikserom. Pomešano brašno, prašak za pecivo, so i soda bikarbonu dodati postepeno u smesu. Kada je smesa dobro umešana dodati čokoladni sos. Pažljivo smesu staviti u papirne korpice puneći ih do 2/3 zapremine i peći 25 min.
Za krem je potrebno mikserom umutiti puter sa krem sirom i postepeno dodavati šećer u prahu dok masa ne postane dovoljno gusta da se zadrži na kolaču i oblikuje po želji.

Izvor: Lovesensa