Sastojci:

  • kašika pročišcenog putera (ghee)
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 3 cm oljuštenog svežeg đ umbira, sitno iseckanog na kockice
  • 1/4 kašicice turmerika
  • 2 šolje bundeve, isečene na kockice
  • 1 jabuka, isečena na kockice
  • 3 šolje vode
  • so, biber po ukusu

Priprema:

Na pročišćenom puteru omekšajte luk i đumbir nekoliko minuta, dodajte turmerik i mešajte minut.

Dodajte jabuku, kuvajte uz stalno mešanje 5 minuta, dodajte bundevu i vodu, pa začinite. Kuvajte 20 minuta ili dok bundeva ne omekša i sameljite ručnim blenderom.

Jelena Belgrave, chef makrobiotike i zdravstveni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com i www.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk