Sastojci:
- kašika pročišcenog putera (ghee)
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 3 cm oljuštenog svežeg đ umbira, sitno iseckanog na kockice
- 1/4 kašicice turmerika
- 2 šolje bundeve, isečene na kockice
- 1 jabuka, isečena na kockice
- 3 šolje vode
- so, biber po ukusu
Priprema:
Na pročišćenom puteru omekšajte luk i đumbir nekoliko minuta, dodajte turmerik i mešajte minut.
Dodajte jabuku, kuvajte uz stalno mešanje 5 minuta, dodajte bundevu i vodu, pa začinite. Kuvajte 20 minuta ili dok bundeva ne omekša i sameljite ručnim blenderom.
Jelena Belgrave, chef makrobiotike i zdravstveni savetnik, London, UK, tresnjeitricikli@gmail.com i www.tresnjeitricikli.blogspot.co.uk
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.