Tiramisu je jedna od omiljenih kolača, a sada ga možete prviti i u posnoj i veganskoj varijanti. Bez kravljeg mleka i jaja možete napraviti ukusnu i kremastu poslasticu koja će oduševiti porodicu i goste.

Mekani biskvit se pravi umesto piškota, dodaju se ovsene pahuljice i malo brašna. Ovo nije klasičan recept za tiramisu, ali dominira bogat fil, kao i neverovatna kombinacija ukusa kakaa i kafe - ono što nas je najviše i "kupilo" kod ove poslastice.

Sastojci:

Za biskvit:

  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • 2 kašike ovsenog brašna
  • 1 kašika kako praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100ml crne ili instant kafe
  • 1 kašika javorovog sirupa

Za fil:

  • 200g sojinog jogurta
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • po potrebi, malo meda
  • kakao prah

Priprema:

Sve sastojke za biskvit sipajte u atrostalnu posudu u kojoj ćete služiti kolač. Promešajte dobro, pa pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Dok se peče, napravite fil. Umutite jogurt sa javorovim sirupom, možete dodati i malo meda ako želite slađe.

Preko biskvira tavnomerno raporedite fil, pa stavite u cediljku kako u pravu i ravnomerno pospite preko fila. Uživajte u kolaču!

U video prilogu ispod pogledjate kako da napravite veganski ili posni tiramisu!

Izvor: Sensa