Prema ajurvedi, tajna vitalnosti ne leži samo u pravilnom izboru namirnica koje jedemo već i u njihovom ispravnom kombinovanju. Ajurveda u obzir uzima rasu - izvorni ukus hrane i vipaku - ukus namirnice nakon probanja.
Mleko nikako ne bi trebalo da kombinujemo sa bananama i jajima. Ne preporučuje se ni uz ribu, meso, lubenicu, dinju, višnje i trešnje.
Pročitajte još:
Jaja nemojte jesti uz voće, sir, ribu, jogurt, a mahunarke nikako ne treba kombinovati sa voćem, mlekom, mesom ili jogurtom.
Takođe, po tradicionalnoj ajurvedi ishrana treba da se zasniva na stvaranju ravnoteže između ukusa, mirisa, boje, teksture i temperature.
Idealno bi bilo da se namirnice kombinuju tako da postoji sklad glavnih ukusa od kojih svaki ima svoj terapijski učinak.
Slatko, na primer pospešuje izlučivanje telesnih tečnosti, podstiče varenje, neguje ćelije dok slaniukusi čiste organizam, poboljšavaju apetit i stimulišu metabolizam.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!