Ukoliko ste ljubitelji salata za obrok ili gurmanskih salata za predjelo, provansa salata će sigurno obradovati vaša nepca. Pogodna je kao ručak koji možete poneti na posao, ali i za serviranje specijalnim gostima. Možete je ukrasiti sa malo peršuna i posebno će se dopasti vegetarijancima - u ovoj obrok salati nema mesa. Priprema se jednostavno, a ukoliko želite, možete biti maštovitti dodatno, pa u njoj dodati i neke slatke sastojke poput sušene brusnice ili orašaste plodove.

Sastojci:

  • 200g kačkavalja (može i biljni sir)
  • sveži krastavac - 1 komad (120 g)
  • 3 kuvana jaja
  • 200g kukuruza šećerca iz konzerve
  • šaka rukole
  • 5 čeri paradajza
  • biber i so - po ukusu

Priprema:

Skuvajte jaja, a krastavac isecite na kockice. Kačkavalj i jaja izrendajte na krupno. Čeri paradajz možete iseći na polovine ako je krupniji. Sve sastojke pomešajte. Možete po želji dodati malo bibera i dodatno posoliti.

Izvor: Sensa