Ukoliko ste ljubitelji salata za obrok ili gurmanskih salata za predjelo, provansa salata će sigurno obradovati vaša nepca. Pogodna je kao ručak koji možete poneti na posao, ali i za serviranje specijalnim gostima. Možete je ukrasiti sa malo peršuna i posebno će se dopasti vegetarijancima - u ovoj obrok salati nema mesa. Priprema se jednostavno, a ukoliko želite, možete biti maštovitti dodatno, pa u njoj dodati i neke slatke sastojke poput sušene brusnice ili orašaste plodove.
Sastojci:
- 200g kačkavalja (može i biljni sir)
- sveži krastavac - 1 komad (120 g)
- 3 kuvana jaja
- 200g kukuruza šećerca iz konzerve
- šaka rukole
- 5 čeri paradajza
- biber i so - po ukusu
Priprema:
Skuvajte jaja, a krastavac isecite na kockice. Kačkavalj i jaja izrendajte na krupno. Čeri paradajz možete iseći na polovine ako je krupniji. Sve sastojke pomešajte. Možete po želji dodati malo bibera i dodatno posoliti.
Izvor: Sensa
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi