Recept za provansa salatu - spoj kuvanih jaja, sira i kukuruza, a dodatni sastojci daju još bolji šmek. Idealna kao obrok ili bogato predjelo...

Ukoliko ste ljubitelji salata za obrok ili gurmanskih salata za predjelo, provansa salata će sigurno obradovati vaša nepca. Pogodna je kao ručak koji možete poneti na posao, ali i za serviranje specijalnim gostima. Možete je ukrasiti sa malo peršuna i posebno će se dopasti vegetarijancima - u ovoj obrok salati nema mesa. Priprema se jednostavno, a ukoliko želite, možete biti maštovitti dodatno, pa u njoj dodati i neke slatke sastojke poput sušene brusnice ili orašaste plodove.
Sastojci:
- 200g kačkavalja (može i biljni sir)
- sveži krastavac - 1 komad (120 g)
- 3 kuvana jaja
- 200g kukuruza šećerca iz konzerve
- šaka rukole
- 5 čeri paradajza
- biber i so - po ukusu
Priprema:
Skuvajte jaja, a krastavac isecite na kockice. Kačkavalj i jaja izrendajte na krupno. Čeri paradajz možete iseći na polovine ako je krupniji. Sve sastojke pomešajte. Možete po želji dodati malo bibera i dodatno posoliti.
Izvor: Sensa