Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gusti pasulj sa sočivom po receptu Džejmija Olivera (vegan)

Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu!

  Izvor: Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 500 gr poluobarenog crvenog pasulja
  • 500 gr sočiva
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja belog luka
  • 1 struk praziluka, srednje veličine
  • 1 sveža crvena paprika
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašičice mlevenog kumina
  • 2 kašičice mlevenog korijandera
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 kašičice sušenog origana
  • 1 morski oraščić, narendan
  • 500 gr konzerviranog paradajza (pelata)
  • 1,2 l proceđene supe od povrća

Priprema: Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj