U prodaji se obično možgu naći dve vrste persimona: fuju i hašija. Japanska jabuka fuju je manja, žućkasta vrsta. Tvrđa je kada je nezrela, a kada omekša, onda je zrela. Manje je slatka i manje kremasta u poređenju sa hašijom.
Japanska jabuka hašija je veća, narandžasto-crvenkasta vrsta. Kada je nezrela, ona je tvrda i sadržaj tanina daje joj opor ukus. Sazrevanjem, tanini se gube i opor ukus prelazi u božanstveno sladak ukus. Hašija je zrela onda kada je meka i kada se listići sa vrha mogu lako skinuti.
"Ako izblendujete jednu japansku jabuku i jednu kašiku mlevenog rogača, dobijate neverovatan puding, a ako izblendujete japansku jabuku sa vezom mirođije ili peršuna, dobijate neverovatan preliv za salatu ili špagete od tikvica", savetuje Marina Grubić, promoter zdrave ishrane i autor sajta Biljna ishrana.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!