Sastojci:

  • četvrtina šolje otopljenog maslaca
  • 250 g tankih kora za pitu (možete koristiti i heljdine kore ili kore od integralnog brašna)
  • 2 sitno naseckane jabuke
  • četvrtina šolje naseckanih oraha
  • 2 kašike meda
  • 400 g narendanog sira gaude
  • pinjoli ili malo naseckanih oraha (za dekoraciju)

Priprema:

Narežite kore za pitu u manje kvadrate. Premazujući ih otopljenim maslacem, stavljajte ih jedan na drugi u kalupe za mafine u četiri sloja. Poslednji sloj nemojte premazati maslacem.

Kako da jedemo japansku jabuku: predlog za slatko i slano jelo...

Jabuke i orahe ubacite u korpice pa ih prelijte s malo meda. U svaku korpicu dodajte i narendani sir, ukrasite ih pinjolima ili naseckanim orasima i pecite u rerni oko desetak minuta dok kore ne dobiju zlatnu boju. Prilikom posluživanja možete dodati so ili biber.

Zapečene jabuke sa kozjim sirom...