Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravi specijalitet: tikvice sa bukovačama i integralnim pirinčem

Uz integralni pirinač i zdravu bukovaču, punjene tikvice postaju zdravi prolećni specijalitet...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 800 g tikvica
  • 400 g bukovače
  • 200 g šargarepe
  • 200 g crnog luka
  • 200 g integralnog pirinča
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • 1 supena kašika seckanog peršunovog lista
  • so
  • biber

Priprema:

Tikvice prepolovite i izdubite. Crni luk, pečurke, šargarepu i sredinu tikvica isecite na kockice. Pripremljeno povrće izdinstajte pa dodajte pirinač i peršun. Dobijenom masom napuniti tikvice, stavite ih u vatrostalnu posudu i prelijte vodom da ogreznu. Punjene tikvice pecite u rerni oko pola sata, te ih poslužite uz raženi hleb.

Louki tamatar subjee: tikvice i sveži bosiljak na indijski način...

Izvor: Stetoskop

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Lični razvoj