Sastojci:

  • 400 g heljdinog brašna
  • 300 g ražanog integralnog brašna
  • 300 g belog brašna
  • 100 g mlevenog lana
  • po 100 g propržene golice i suncokreta
  • kašicica mlevenog kima
  • kašicica majčine dušice
  • so
  • 5 kašika hladno ceđenog ulja
  • 5-6 sitno seckanih suvih šljiva
  • kockica kvasca

Pravo osveženje za trpezu: kako da napravimo hleb od pomoranže...

Priprema:

Razmutite kockicu kvasca sa kašičicom meda i šećera, dodajte čašu vode i kašiku brašna i ostavite nekoliko minuta da nadođe. Sve sastojke stavite u činiju, sipajte kvasac, dodajte po malo mlake vode i zamesite testo.

Ostavite da nadođe 1,5 sat, pa ga premesite. Pecite hleb pola sata u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

3 najlepša recepta za zdravu parathu: kako da napravite beskvasni indijski hleb...

Izvor: Lisa