Za pripremu ovog sladoleda preporučujemo vam korištenje domaćeg bademovog mleka jer se u kupovnom često nalaze skriveni šećeri i arome, a to želimo da izbegnemo...
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 150 ml bademovog mleka
- 50 g kokosove pavlake
- 30 g kakao praha
- 5 kašika meda
- 1 mahuna vanile (koristimo samo ostrugane semenke)
- 50 g naseckanih badema
- 20 g naseckanih kakaovca (zrna kakaa)
Priprema:
Avokado prepolovite, odstranite košticu pa kašikom izvadite meso. U blenderu pomešajte avokado, bademovo mleko, kokosovu pavlaku, kakao u prahu, med i semenke jedne mahune vanile. Sve mešajte dok se ne pretvori u finu smesu. Smesu prebacite u aparat za sladoled i mešajte dok ne počne lagano da se stiska.
Dodajte naseckane bademe i deo naseckanih kakaovca. Ostavite smesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisla. Poslužite odmah ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Pre posluživanja svaku kuglu sladoleda pospite preostalim kakaovcem.
Ako nemate aparat za sladoled, smesu za sladoled odmah stavite u zamrzivač te je ručno mešajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dok se smesa potpuno ne zgusne.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!