Za pripremu ovog sladoleda preporučujemo vam korištenje domaćeg bademovog mleka jer se u kupovnom često nalaze skriveni šećeri i arome, a to želimo da izbegnemo...

Sastojci:

  • 2 zrela avokada
  • 150 ml bademovog mleka
  • 50 g kokosove pavlake
  • 30 g kakao praha
  • 5 kašika meda
  • 1 mahuna vanile (koristimo samo ostrugane semenke)
  • 50 g naseckanih badema
  • 20 g naseckanih kakaovca (zrna kakaa)

Priprema:

Avokado prepolovite, odstranite košticu pa kašikom izvadite meso. U blenderu pomešajte avokado, bademovo mleko, kokosovu pavlaku, kakao u prahu, med i semenke jedne mahune vanile. Sve mešajte dok se ne pretvori u finu smesu. Smesu prebacite u aparat za sladoled i mešajte dok ne počne lagano da se stiska.

Dodajte naseckane bademe i deo naseckanih kakaovca. Ostavite smesu u aparatu za sladoled da bi se potpuno stisla. Poslužite odmah ili odložite u zamrzivaču do posluživanja. Pre posluživanja svaku kuglu sladoleda pospite preostalim kakaovcem.

Ako nemate aparat za sladoled, smesu za sladoled odmah stavite u zamrzivač te je ručno mešajte svakih desetak minuta da biste razbili ledene kristaliće. Ovo ponavljajte sve dok se smesa potpuno ne zgusne.

Letnji hit: sladoled od smokvi i sira...