Sastojci
350 gr brokolija (isečenih na komadiće veličine zalogaja)
1 šolja iseckanog paradajza “čeri”
1 kašika maslinovog ulja
2 čena seckanog belog luka
1/4 kašičice soli
1/2 kašike sveže naribane kore limuna
1 kašika limunovog soka
10 seckanih crnih maslina
1 kašičica sušenog origana
2 kašičice kapara, ispranih (opciono)
Priprema
Izmešajte brokoli, paradajz, ulje, beli luk i so. Poređajte u jednom sloju na papir za pečenje i pecite u jako zagrejanoj pećnici oko 15 minuta (dok brokoli ne počnu da tamne).
U međuvremenu, izmešajte limunov sok i naribanu koricu, masline, oregano i kapare. Dodajte ispečeno povrće. Poslužite toplo.
Dnevni horoskop za 17. februar 2025: Vagi kontakti donose nove prilike, Lav preteruje sa emocijama
Nedeljni horoskop od 17. do 23. februara 2025: Neko će doživeti sudinski susret, nekome iznenada stiže novac
Zašto treba da se budite u 5 ujutro? Jačaju se 3 osobine važne za uspeh, ali samo ako ispunjavate jedan uslov
Dnevni horoskop za 16. februar 2025: Škorpiji će srce brže zakucati, Jarac okuplja ljude oko sebe
Kako da upoznate čoveka? Mudri citati Dostojevskog otkrivaju kada se najbolje vidi nečija duša