Kokosovo ulje najzdravije je za kuvanje, nakon njega je maslinovo ulje, maslac i svinjska mast, dok je kuvanje s biljnim uljima poput suncokretovog, sojinog, palminog i kukuruznog štetno za zdravlje, jer oslobađa aldehide, štetne hemikalije povezane s nastankom karcinoma i nekih degenerativnih bolesti - pokazalo je istraživanje britanskih naučnika sa Univerziteta DeMontfort.
Hrana pržena u biljnom, industrijskom ulju sadrži od sto, do čak 200 puta više aldehida do dopuštenih dnevnih limita, kažu naučnici, napominjući kako omega 6 masne kiseline iz biljnih ulja „istiskuju" omega 3 kiseline, bitne za organizam, jer je njihova glavna funkcija briga o mentalnom zdravlju.
Izvor: Sensa klub
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!