Sastojci:
- 250 grama integralnog brašna
- 250 belog brašna
- 1 dcl hladno ceđenog maslinovog ulja
- 1 kašičica soli i 2 kašičice nerafinisanog šećera
- 2-3 dl sojinog mleka
- 1 sveži kvasac
Nadev:
- 250 grama mlevenih oraha
- 180 grama nerafinisanog šećera
- sojino mleko
Priprema:
U šolju stavite dve kašičice šećera, izmrvite kvasac, prelijte toplim mlekom i ostavite na toplom mestu. Umešajte dobijenu smesu u brašno. Dodajte so, šećer, ulje, limun i sojino mleko prema potrebi pa zamesite glatko testo. Ostavite da se diže. Napravite nadev od oraha prelivenih vrućim sojinim mlekom i dodajte šećer. Kad se testo udvostruči, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.
Testo napunite nadevom, savijte u rolat, stavite u nauljeni pleh i pustite da se diže još oko 30 min. Pecite 30 minuta na 200°C. Umesto oraha možete koristiti i mak, rogač ili čokoladu.
Izvor: Alternativa za vas
NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi