Sastojci:

  • 250 grama integralnog brašna
  • 250 belog brašna
  • 1 dcl hladno ceđenog maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli i 2 kašičice nerafinisanog šećera
  • 2-3 dl sojinog mleka
  • 1 sveži kvasac

Nadev:

  • 250 grama mlevenih oraha
  • 180 grama nerafinisanog šećera
  • sojino mleko

Priprema:

U šolju stavite dve kašičice šećera, izmrvite kvasac, prelijte toplim mlekom i ostavite na toplom mestu. Umešajte dobijenu smesu u brašno. Dodajte so, šećer, ulje, limun i sojino mleko prema potrebi pa zamesite glatko testo. Ostavite da se diže. Napravite nadev od oraha prelivenih vrućim sojinim mlekom i dodajte šećer. Kad se testo udvostruči, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm.

Testo napunite nadevom, savijte u rolat, stavite u nauljeni pleh i pustite da se diže još oko 30 min. Pecite 30 minuta na 200°C. Umesto oraha možete koristiti i mak, rogač ili čokoladu.

Izvor: Alternativa za vas

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Zdravi božićni kolači: recept za keks od đumbira sa cimetom (VEGAN)

Medeni sirup sa limunom i đumbirom