Sastojci:

  • ½ šoljice skuvanog organskog prosa
  • 1 vezica organskog lista peršuna
  • 2 kašike organskog integralnog susama
  • 1 kašičica organske aleve paprika
  • prstohvat čilija
  • začin po ukusu
  • crni organski mleveni biber
  • 2 češnja belog organskog luka
  • 1 glavica organskog luka
  • intergralno brašno ili kokosovo ulje, zavisi kako ih pravite

Priprema:

Sitno iseckati beli luk i luk, dodati proso, alevu paprika, malo čilija ako volimo ljuto, iseckani list peršuna, isprženi susam, mleveni biber, biozačin i dobro izmesiti. Ostaviti 15 minuta da se sastojci prožmu, formirati finije tanke ćuftice, nežno ih uvaljati u neko organsko integralno brašno /uvek je dobro ćufte uvaljati u brašno da se ne lepe/ i pržiti na organskom kokosovom ulju ili u rerni, na 180 stepeni, par minuta na jednu pa na drugu stranu, tako da dobiju zlatastu boju.

Izvor: Organska