Potrebno:
- 300 g pirinča
- 150 g kiselih jabuka
- 150 g domaćeg majoneza
- 3 kašike belog vina
- 2 kašike soka od limuna
- 2 tvrdo kuvana jaja
- 4 kašike mlevenih oraha (ili lešnika)
- so, mleveni biber
Priprema:
Pirinač prokuvati 10 minuta u ključaloj vodi, procediti i odmah staviti u drugu slanu ključalu vodu da se dokuva. Ocediti ga, isprati hladnom vodom i osušiti na platnenoj salveti. U međuvremenu oljuštiti jabuke, izvaditi semenu ložu i semenke, iseći na kockice i malo poprskati limunovim sokom. Pirinač i jabuke izmešati, posoliti, pobiberiti, preliti mešavinom razređenog majoneza sa vinom i ostatkom soka od limuna i ponovo promešati. Salatu staviti na tanjir (ili činiju) za služenje i posuti iseckanim kuvanim jajima i orasima (ili lešnicima).
Izvor: Franjopo
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!