Sastojci:

  • 4 batata
  • 2 šolje bistre supe od povrća
  • 1 šolja kinoe
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog lika
  • 1 šolja pasulja
  • 1 šolja kukuruza
  • malo kumina, korijandera, mlevene paprike
  • 3 kašike soka od limete
  • 3 kašike meda
  • so, biber
  • 100 g punomasnog sira
  • 3 kašike parmezana

Priprema:

Kinou kuvajte u bistroj supi od povrća na laganoj vatri 15 minuta dok ne omekša. Na ulju kratko propržite sitno seckani luk pa dodajte beli luk. Pomešajte s kinoom. Dodajte oceđeni kuvani pasulj, kuvani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i biber. Sve dobro promešajte i punite izdubljene polovite batata. Pospite narendanim sirom i parmezanom i pecite u rerni dok se sir ne rastopi.

NA SAJTU SENSE PROČITAJTE JOŠ:

Šta smete a šta ne smete da radite kad spremate jela od krompira

Veganski recept: zapečeni krompir sa susamom i paprikom

Izvor: Gastro