Sastojci:
- 450 g hidriranih sojinih komadića
- 1 kg krompira
- 100 g crnog luka
- 200 ml supe
- 2 čena belog luka
- 2 supene kašike ulja
- 1 supena kašika seckanog peršunovog lista
- biber
- so
- biljno ulje
Priprema:
Crni luk iseći pa propržiti na vrelom ulju. Dodati hidrirane sojine komadiće i iseckan beli luk. Soju naliti supom, posoliti i pobiberiti i kuvati 10 minuta. Krompir poređati u podmazanu vatrostalnu činiju i posoliti. Peći ga u rerni na 220 °C. Gotov krompir pomešati sa sojom i posuti seckanim peršunovim listom.
Napomena: Uvek u zamrzivaču čuvajte malo zamrznute bistre supe - bujona. Pomoći će vam da brzo pripremite kako supe tako i druga jela. Bujon jelima daje specifičan ukus.
Izvor: Stetoskop