Sastojci:

  • 450 g hidriranih sojinih komadića
  • 1 kg krompira
  • 100 g crnog luka
  • 200 ml supe
  • 2 čena belog luka
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika seckanog peršunovog lista
  • biber
  • so
  • biljno ulje

Priprema:

Crni luk iseći pa propržiti na vrelom ulju. Dodati hidrirane sojine komadiće i iseckan beli luk. Soju naliti supom, posoliti i pobiberiti i kuvati 10 minuta. Krompir poređati u podmazanu vatrostalnu činiju i posoliti. Peći ga u rerni na 220 °C. Gotov krompir pomešati sa sojom i posuti seckanim peršunovim listom.

Napomena: Uvek u zamrzivaču čuvajte malo zamrznute bistre supe - bujona. Pomoći će vam da brzo pripremite kako supe tako i druga jela. Bujon jelima daje specifičan ukus.

Izvor: Stetoskop