Sastojci za 4 osobe:

  • 1 kg tankih tikvica
  • komad đumbira (20 g)
  • 2 čena belog luka
  • 350 g dimljenog tofu sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike susama
  • 4 kašike svetlog sosa od soje
  • limeta
  • 4 kašike pečenog luka
  • so i biber

Priprema:

Tikvice operite, očistite i spiralnim rezačem isecite na duge, tanke trake. Đumbir i beli luk oljuštite i sitno iseckajte, a tofu sir na krupnije komade. U tiganju zagrejte kašiku ulja i kratko propržite tofu sa obe strane, a zatim umešajte đumbir, beli luk i susam, i pržite još oko tri minuta. Prelijte sojinim sosom, izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.

Tiganj obrišite papirnom salvetom, zagrejte dve kašike ulja, dodajte trake tikvica i kratko pržite sa obe strane. Začinite solju, biberom i sokom od limete. Rezance servirajte sa mešavinom tofu sira i prženim lukom.

Izvor: Novosti