Sastojci za 4 osobe:
- 1 kg tankih tikvica
- komad đumbira (20 g)
- 2 čena belog luka
- 350 g dimljenog tofu sira
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike susama
- 4 kašike svetlog sosa od soje
- limeta
- 4 kašike pečenog luka
- so i biber
Priprema:
Tikvice operite, očistite i spiralnim rezačem isecite na duge, tanke trake. Đumbir i beli luk oljuštite i sitno iseckajte, a tofu sir na krupnije komade. U tiganju zagrejte kašiku ulja i kratko propržite tofu sa obe strane, a zatim umešajte đumbir, beli luk i susam, i pržite još oko tri minuta. Prelijte sojinim sosom, izvadite iz tiganja i ostavite na toplom.
Tiganj obrišite papirnom salvetom, zagrejte dve kašike ulja, dodajte trake tikvica i kratko pržite sa obe strane. Začinite solju, biberom i sokom od limete. Rezance servirajte sa mešavinom tofu sira i prženim lukom.
Izvor: Novosti
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!