Sastojci:

  • banane
  • 200 gr urmi
  • 100 gr mlevenog rogača

Oprema:

  • dehidrator
  • procesor za hranu
  • papir za pečenje
  • oklagija
  • nož i daska za sečenje

Priprema:

Oljuštiti banane i dehidrirati ih na 46 stepeni Celzijusa oko 8 sati. Izvaditi koštice iz urmi i staviti urme u procesor za hranu zajedno sa rogačem. Izblendirajte ova dva sastojka dok ne dobijete smesu popust testa.

Iseći dva parčeta papira za pečenje, istih dimenzija i staviti smesu na jedno parče, dok drugim parčetom papira smesa treba da se prekrije. Oklagijom razvući "testo", a potom staviti dehidriranu bananu na testo i urolati je. Iseći kolač u obliku bananica.

Presna hrana: bela čokolada sa lavandom (VEGAN, RECEPT, SLATKIŠI)...

Veganski kokos slatkiš: kolač od kokosovog brašna i banana (VEGAN + RECEPT)...

Veganski recept: slatkiš od jabuka punjen urmama i orasima...

Izvor: Biljna ishrana