Urme, suvo grožđe i kokosovo brašno upotpuniće čuvene "jabuke u šlafroku".
Sastojci:
- 1 velika ili 2 manje jabuke (ili po želji - koliko ćete pojesti)
- 4 veće sveže urme potopiti u 50+ ml vode (ako je više vode biće ređi fil) pustiti da odstoji bar sat vremena da urme potpuno omekšaju
- 1-2 supene kašike kokosovog brašna ili ljuspica
- 10-15 zrna suvog grožđa
Priprema:
Jabuke iseći na krugove, na ploške debljine oko 3 milimetra. Pažljivo izvaditi sredinu, gde su semenke.
Urme izblendirati sa vodom u kojoj su se namakale - treba da bude gustine kao ređi džem. Poređati na tanjir ploške od jabuke, namazati izmiksanim urmama u tankom sloju. Zatim staviti po 3-4 grožđice na svaku plošku, pa zatim svaku plošku prekriti prstohvatom kokosovog brašna ili kokosovih ljuspica. Servirati i konzumirati odmah.
Ukoliko želite još malo da se poigrate s dekoracijom, budite slobodni da dodate sezonsko voće, kao što su sekcane jagode, maline i slično (prema ukusu).
Ukoliko ovako namazane ploške poređamo jednu na drugu, može da se formira i u oblik male tortice - do najviše 4 u jednoj tortici. Tada ih je potrebno dodatno seći (kao tortu) radi lakše konzumacije.
Ako jabuke u šlafroku treba da budu ceo obrok, najbolje je da to budu 3-4 veće jabuke, a količine ostalih sastojaka prilagodite. Ovakvu hranu uglavnom možete jesti do pune sitosti. Puna sitost znači da je 1/3 želuca popunjena čvrstom hranom, dok je 1/3 popunjena tečnošću, a 1/3 je prazna.
Kada govorimo o voćnoj hrani, slobodno popunite i do 2/3 želuca sočnim voćem, i budite sigurni da ćete imati odlično varenje. Sve ovo važi samo kada govorimo o tome da voćne obroke jedete na prazan stomak, a prazan stomak znači da niste jeli najmanje 3 sata pre voćnog obroka, s tim da je prethodni obrok bio pravilno kombinovan i svaren. Najsigurnije je voćne obroke jesti na potpuno prazan stomak - ujutru, nakon buđenja kada osetimo prvu glad.
Više o ovoj temi saznajte na Sensa predavanju„Svesnom ishranom do životnih promena" 16. marta od 18-20h, u GO Stari Grad, uz medijsku podršku Sensa magazina. Predavanje vodi Margareta Vesna autor knjige Presna hrana za početnike. Dobrodošli, ulaz je slobodan.
Izvor: Lovesensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!