Novi recept za sladoled od jagode - pravi se lako i brzo, a ukus je zaista poseban!
Sastojci:
- 300g jagoda
- sok od 1/2 ceđenog limuna
- 3 kašike šećera
- 300 ml slatke pavlake
- 125g voćnog jogurta sa ukusom jagode
Priprema:
250 g jagode očistite i iseckajte, pa stavite u šerpu, pa dodajte šećer, limunov sok, pa promešajte. Na srednjoj vatri kuvajte oko 10 minuta. Kada je smesa skuvana, izblendirajte je da dobijete tečnu kašu. Ostavite je da odstoji u frižideru.
Očistite preostale jagode i isecite na kolutove, pa ih poređajte na stranice kalupa za sladoled.
Umutite slatku pavlaku. U jednoj posudi pomešajte prethodno skuvanu smesu od jagoda sa tajnim sastojom koji će dati poseban ukus - voćnim jogurtom sa komadićima jagode. Dobro izmešajte i sipajte u umućenu slatku pavlaku. Promešajte i sipajte u kalup za sladoled iznutra obložen jagodama.
Ravnomerno nanesite krem, pa ubacite sladoled u zamrzivač da odstoji tri sata.
Uživajte!
Ceo postupak, korak po korak, pogledajte u foto galeriji.
Izvor: Sensa