Za tople dane pred nama potrebno nam je pravo letnje slatko osveženje, a ukoliko ste ljubitelj čokolade, ovaj recept će vas potpuno oduševiti.

Recept za čokoladnu sladoled tortu

Sastojci:

Za biskvit:

  1. 1/2 šolje bademovog mleka
  2. 1/4 kašičice ekstrakta vanile
  3. 2 kašike ulja
  4. 1/2 šolje brašna
  5. 6 kašika smeđeg šećera u prahu
  6. 2 kašike kakao praha
  7. 1/2 kašičice praška za pecivo
  8. 1/8 kašičice sode bikarbone
  9. 1 kašičica sirćeta ili limunovog soka

Sladoled fil:

  • 1/2 šolje bademovog mleka
  • 4 kašike kakao praha
  • 200g topljene crne čokolade
  • 60 g umućenog šlag krema (može i biljni)
  • čokoladne kapljice za ukras, po želji

Prirema:

Spojite sve suve sastojke za biskvit u jendoj posudi, pa postepeno dodajte mleko i sirće, a zatim umutite mikserom. Sipajte smesu u kalup ili pleh, obložen papriom za pečenje. Pecite biksvit oko 20 minuta na 180 stepeni Celzijusa. Čačkalicom proverite da li je biskvit dovoljno pečen.

Umutite u jendoj posudi šlag sa bademovim mlekom, pa sipajte kakao. Istopite čokoladu, pa dodajte u smesu i promešajte. Na ohlađen biskvit sipajte sladoled fil i ravnomerno razmažite. Ukrasite čokoladnim kapljicama vrh torte, po želji.

Prekrijte tortu folijom i ostavite da odstoji u zamrzivaču par sati (onoliko koliko želite da bude zamrznuta).

Izvor: Sensa