Punjene paprike su jedna od omiljenih letnjih kulinarskih užitaka, a da li ste čuli za punjeni paradajz? Donosimo vam recept za ručak bez mesa, a fil sa kojim se puni paradajz sastoji se od savršene kombinacije različitih vrsta sira, jaja i začina.
Možete ga spremiti kao posebno gurmansko iznenađenje za porodični ručak, ali i poslužiti kao predjelo kada dođu gosti. Peče se samo 20 minuta, a sprema za tili čas. Za pola sata na stolu ćete imati savršeno jelo - paradajz će pustiti sok, sir će se istopiti, a jaja daje poseban ukus. Evo recepta!
Sastojci:
- 3 paradajza
- 1 mladi luk
- 50g mocarele
- 3 jaja
- ulje
- so,biber
- majonez (po želji)
- 60g kačkavalja
Priprema:
Isecite gornji deo paradajza i sačuvajte "kapicu". Izdubite unutrašnjost paradajza tako da postane prazan. Mladi luk iseckajte, pa stavite na dno paradajza, dodajte u svaki parčiće mocarele, pa u svaki izlijte po jedno celo jaje.
Podmažite vatrostalnu posudu. Poređajte prethodno isečene "kapice", odnosno gornji deo paradajza i na svaku stavite po jedan paradajz. Začinite punjeni paradajz sa soli i biberom, dodajte ponovo mladi luk, malo majoneza (po želji) i pospite rendanim kačkavaljem. Pecite u rerni oko 25 minuta na 200 stepeni.
Pogledajte ceo postupak pripreme u video prilogu ispod!
Izvor: Sensa