Hrono galete zbog neutralnog ukusa odlično idu sa svim namazima: humus, sir, ajvar, a mogu da se jedu i sa slatkim namazima, džemovima i dodacima.
Sastojci:
- 3 šolje brašna (2 šolje raženog brašna i po 1 šolja heljdinog i speltinog)
- pola šolje pečenog susama
- malo manje od pola kašičice sode bikarbone
- malo limunovog soka
- kašičica soli
- dve kašike ulja (maslinovo, ulje od koštica grožđa ili hladno ceđeno suncokretovo ulje)
- kisela voda u količini da se dobije gustina kao za proju, možda malo gušće
Postupak:
Sipati kutlačom ili kašikom u toster za galete. Brzo budu gotove i dosta ispadne.
Možete da pomešate brašna koja imate, najbolje speltino, heljdino i ražano po čašu od svakog i čaša i po dve kisele vode, pola praška za pecivo i kašiku psilijuma ako želite.
Prilagodite brašno\vodu tako da testo bude malo gušće od testa za proju. Ubacite semenke koje imate (lan, suncokret, golicu ili malo kima). Aparat namažite sa malo putera ili masti.
Izvor: jaca57.blogspot.rs
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!