Crni pirinač je najzdraviji odabir od ostalih vrsta pirinča. Nije rafinisan već je potpuno prirodan i izuzetno bogat nutrijentima. Poznat je i pod nazivom "kavijar od žitarica". Uz odličan slatkasto-orašasti ukus izuzetno je bogat belančevinama, mineralima, vlaknima, vitaminom B i folnom kiselinom, a odlikuje ga i mala kalorijska vrednost.
Divlji pirinač kuvanjem povećava volumen čak tri do četiri puta i od njega se pripremaju zasitna, ali lagana jela.
Proverite zašto je crni pirinač vekovima bio rezervisan samo za careve i plemiće i pripremite vašoj porodici pravi kraljevski obrok.
Sastojci:
- 1 šoljica crnog pirinča (namočenog preko noći)
- 2 kašičice soli
- ¼ šoljice sirćeta od kokosa (ili jabukovog sirćeta)
- 2 kašičice meda
- 1 kašika kokosovog ulja
- biber (po okusu)
- ½ kg paradajza
- malo naseckanog bosiljka
Priprema:
Skuvajte 2 šoljice vode, pa dodajte pirinač i so. Kuvajte 40 minuta, odnosno dok voda ne ispari. Pomešajte sirće, med, kokosovo ulje, so i biber, pa dodajte u pirinač. Dodajte i naseckani paradajz i bosiljak. Poslužite odmah.
Izvor: Alternativa za vas
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!