Jedno od omiljienih povrća kod nas jeste kupus - nije skup, a predstvlja riznicu telu potrebnih elemenata. I kupus, baš kao i sve drugo povrće, najviše nutrijenata ima u svežem stanju. Odlian je za varenje i uopšte metabolizam, jača imuni sistem i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom. Iako se kod nas najčešće zimi jede kiseli kupus u sarmi ili kao podvarak, a u letnjoj setoni u salati ili pak sladak kupus, nije loše isprobati jednostavan recept koji kupus pretvara u meso. Šnicle od kupusa možete služiti kao glavno jelo, uz salatu ili neki preliv.
Sastojci
- 1 glavica belog kupusa
- 1 kašićčica soli ili soli po ukusu
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica bibera
- 300 ml terijiaki ili soja sosa
- 5 ml maslinovog ulja
- 1 kašika gi puter
- 1 kašičca belog luka u prahu
- mešavina salata
Priprema
- Glavicu kupusa podelite po dužini na komade identične veličine da liči na šnicle.
- Propržite svaku šniclu na gi puteru dok ne porumeni, a potom prebacite na pleh, premađite ih maslinovim uljem, posolite i peći na 230 stepeni.
- Na tanjir stavite terijaki ili soja sos, na njega stavite kupus i premažite ga terijiaki ili soja sosom.
- Ukrasite jelo mešavinom salate i začinite maslinovim uljem.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.