Proleće je sezona jagoda, dijeta i praznika – zato je dobro imati recept za manje kalorični tiramisu od jagoda - bez dodatog šećera. Isprobajte voćni kolač kojem nema mane.
Sastojci
- 500 g svežih jagoda
- 1 pakovanje piškota
- džem od jagoda džem bez dodatka šećera
- korica pomoirandže - pojačava ukus sveže jagode
- 250 g mascarponea
- 500 ml slatke pavlake
- 1 ekstrakt vanile
- po želji šećera u prahu
- tamna čokolada
- po želji druge sveže bobice, kao što su borovnice, maline
Priprema
- Narežite jagode i očistite koricu pomorandže. Ostavite jagode sa strane.
- Pripremite od džema i maskarpone. Dodajte sok od pomorandže u džem. Umešati koricu u maskarpone.
- Pavlaku, vanilu i šećer u prahu umutite mikserom na srednjoj brzini dok krema ne dobije srednju do čvrstu krem.
- Nežno umešajte okotrećinu pavlake u mešavinu maskarponea da biste je posvetlili. Zatim umešajte preostali šlag dok se sve ne sjedini. Mešajte ručno i nežno.
- Džemom bogato premažite polovinu piškota i poređajte u tepsiju.
- Polovinu šlaga premažite preko piškota.
- Preko krema stavite polovuinu jagoda.
- Ponovite sloj piškota i krema, pa preko rasporedite jagode i ostavite tiramisu u frižideru preko noći.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.