Novi recept za sladoled od jagode - pravi se lako i brzo, a ukus je zaista poseban!

Sastojci:

  • 300g jagoda
  • sok od 1/2 ceđenog limuna
  • 3 kašike šećera
  • 300 ml slatke pavlake
  • 125g voćnog jogurta sa ukusom jagode

Priprema:

250 g jagode očistite i iseckajte, pa stavite u šerpu, pa dodajte šećer, limunov sok, pa promešajte. Na srednjoj vatri kuvajte oko 10 minuta. Kada je smesa skuvana, izblendirajte je da dobijete tečnu kašu. Ostavite je da odstoji u frižideru.

Očistite preostale jagode i isecite na kolutove, pa ih poređajte na stranice kalupa za sladoled.

Umutite slatku pavlaku. U jednoj posudi pomešajte prethodno skuvanu smesu od jagoda sa tajnim sastojom koji će dati poseban ukus - voćnim jogurtom sa komadićima jagode. Dobro izmešajte i sipajte u umućenu slatku pavlaku. Promešajte i sipajte u kalup za sladoled iznutra obložen jagodama.

Ravnomerno nanesite krem, pa ubacite sladoled u zamrzivač da odstoji tri sata.

Uživajte!

Ceo postupak, korak po korak, pogledajte u foto galeriji.

Youtube, Printscreen, Ricette dolci RECEPT ZA KREMASTI SLADOLED OD JAGODA: 1 tajni sastojak mu daje poseban ukus

Izvor: Sensa