Joga blagotvorno utiče na telo, um i duh, a evo kako da ubrzate metabolizam i podstaknete gubljenje kilograma uz pomoć ove veštine!

Kako biste ubrzali metabolizam neophodno je da počnete da se hranite izbalansirano, sa puno svežeg voža i povrća, ali vežbajte i ove asane. Preporučene joga poze poboljšavaju varenje, masiraju unutrašnje organe, podstiču mršavljenje i blagotvorno deluju na celo telo.

Otkrivamo koje 3 joga poze/asane ubrzavaju metabolizam:

1. Položaj stolice s uvrtanjem (Parivrtta utkatasana)

Stojeći u pozi stolice, lagano nagnite telo napred. Postavite levi lakat uz desnu butinu. Pritisnite ga uz butinu, okrećući telo udesno. Sklopite dlanove i ostanite u asani 20-60 sekundi, a zatim ponovite na drugoj strani.

zena pokazuje kako uraditi joga polozaj stolica sa uvrtanjem
Shutterstock 

2. Položaj skakavca (Shalabhasana)

Lezite na stomak, pa spojite ruke iza leđa. Udahnite i dok izdišete, podignite noge, ruke, glavu i grudi sa poda. SBalansirajte na stomaku i ostanite u pozi 20-40 sekundi, bez zadržavanja daha, a zatim, dok izdišete, lagano se spustite na pod i ponovite asanu još nekoliko puta.

zena pokazuje kako se radi joga poza skakavac
Shutterstock 

3. Most poza (Setu Bandha Sarvangasana)

Lezite na pod rukama uz telo. Savijte noge tako da su pete ispod kolena, a stopala paralelna jedno sa drugim. Dok izdišete, oslonite pete na pod i podignite karlicu od poda. Ostavite ramena i ruke na podu.

zena radi joga pozu most
Shutterstock 

Izvedite svaku od ovih asana u pogodno vreme, odnosno kada vam najviše prija. Kada radite poze, fokusirajte se na disanje. Dodajte ove asane svojoj svakodnevnoj praksi kako biste postigli željeni rezultat.

Izvor: Sensa