Sezona je zeleniša, spanaća, zelja, blitve, pa ukoliko vam dijeta zabranjuje da jedete pite i proje sa zeljem i spanaćem, evo vama spasa. Proseno brašno je odlična zamena za brašno, nema glutena, veoma je zasitno i iznad svega preukusno. Možete da isprobate i recept za prolećnu čorbu od kostiju i potočarke.
Sastojci:
- 150 g prosenog brašna
- 1 veza zelja ili blitve ili 2 šake spanaća
- 1 praziluk
- 3 jajeta
- so
- 2-3 kašike ulja
- 1 prašak za pecivo
- susam i lan za posipanje
- sir po želji
Priprema
- Lisnato povrće operite i sitno iseckajte. Usitnite i praziluk.
- Viljuškom ili mutilicom umutite jaja, pa dodajte ulje, so, prašak za pecivo.
- Ubacite lisnato povrće, promešajte, te dodajte brašno. Veoma je važno da vam testo bude retko, jer proseno brašno upija tečnost tokom pečenja, pa će vam pita biti suva.
- Možete da ubacite i neki sir ako želite, poput mocarele.
- Izručite u pleh obložen pek-papirom, pospite susamom i lanom. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta i secite kad se malo prohladi. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.