Ova torta se jednostavno priprema, a izvrsna je za svečane prilike ili opušteno popodne na travi. Čokoladna sirova torta ima nekolilo poželjnih svojstava - ne sadrži gluten, sirova je,odnosno ne peče se i većina sastojaka pripada grupikoja se zove superhrana.





Sastojci

  • 500 g oraha
  • 4 pune kašike sirovog kakaoa
  • 1/2 kašike cimeta
  • 1/2 kašičice morske soli
  • 20 oljuštenih i otkoštenih urmi
  • 1 narandža
  • 1 kašičica aroma narandže
  • 1 kašičica arome vanile
    Za čokoladni krem
  • 2 avokada
  • 6 urmi ili 1/4 javorovog ili agavinog sirupa
  • 1/2 šolje kakaoa
  • 1/4 šolje vode ili bademovog ili kokosovog mleka
  • 1 kašičica arome vanile
  • prstohvat soli
  • malo vode koliko je potrebno da se sastojci pomešaju
    Za glazuru
  • 100 g čokolade
  • komadić putera, najbolje gi putera

Priprema

12:42
Korak 1

Sastojke za koru ubacite u multipraktik

Pomešajte orahe, kakao, cimet i so. Stavite u multipraktik i mešajte dok se ne usitne. Zatim dodajte urme, aromu narandže i vanile.
Mutite dok se ne prožmu svi sastojci.

12:46
Korak 2

Iscedite sok narandže

Zatim dodajte sok jedne cele ili polovine narandže i ponovno mutite. Tu smesu utisnite u kalup prečnika 15 cm obložen papirom za pečenje. Stavite u frižider na najmanje na dva sata, najbolje preko noći.

12:46
Korak 3

Sve sastojke za krem ubacite u multipraktik

U multipraktiku pomešajte sastojke za čokoladni preliv dok ne postane kremast.

12:47
Korak 4

Krem nanesite na koru

Izručite krem preko kore, a preko nanesite glazuru od čokolade i putera, piše miss7zdrava.

12:51
Korak 5

Stavite tortu u frižider

Do sat vremena pre serviranja držite tortu u frižideru.

BONUS VIDEO:

Instagram/foodess Brauni sa čokoladom i jagodom

 Sensa/Z.A