Proleće je sezona jagoda, dijeta i praznika – zato je dobro imati recept za manje kalorični tiramisu od jagoda - bez dodatog šećera. Isprobajte voćni kolač kojem nema mane.

Sastojci

  • 500 g svežih jagoda
  • 1 pakovanje piškota
  • džem od jagoda džem bez dodatka šećera
  • korica pomoirandže - pojačava ukus sveže jagode
  • 250 g mascarponea
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 ekstrakt vanile
  • po želji šećera u prahu
  • tamna čokolada
  • po želji druge sveže bobice, kao što su borovnice, maline

Priprema

  1. Narežite jagode i očistite koricu pomorandže. Ostavite jagode sa strane.
  2. Pripremite od džema i maskarpone. Dodajte sok od pomorandže u džem. Umešati koricu u maskarpone.
  3. Pavlaku, vanilu i šećer u prahu umutite mikserom na srednjoj brzini dok krema ne dobije srednju do čvrstu krem.
  4. Nežno umešajte okotrećinu pavlake u mešavinu maskarponea da biste je posvetlili. Zatim umešajte preostali šlag dok se sve ne sjedini. Mešajte ručno i nežno.
  5. Džemom bogato premažite polovinu piškota i poređajte u tepsiju.
  6. Polovinu šlaga premažite preko piškota.
  7. Preko krema stavite polovuinu jagoda.
  8. Ponovite sloj piškota i krema, pa preko rasporedite jagode i ostavite tiramisu u frižideru preko noći.

BONUS VIDEO:

Lažni tiramisu  Instagram/veganrecipe_ideas

Sensa/Z.A.