Ove pahuljaste mini mafine ili mini fritate sa jajima začinjeni su jednostavnom kombinacijom đumbira, zelene ljute paprike i kurkume. Prave se brzo i lako, a zasitan su obrok ili užina u pokretu. Možete da mešate prelive kako želite - slobodno koristite spanać, pečenu crvenu papriku, kozji sir ili bilo koje drugo povrće ili sireve koje volite.
Sastojci
- 4 jaja
- ½ šolje punomasnog svežeg sira
- ½ šolje iseckanog kačkavalja
- ½ šolje crvene paprike isečene na kockice
- 2 kašike crnog luka seckanog na kockice
- 2 kašike seckanog svežeg korijandera
- 1 zelena ljuta papričica
- 1 kašičica rendanog đumbira
- ½ kašičice mlevene kurkume
- ¼ kašičice soli
Shutterstock
Mini proteinski mafini od jaja
Priprema
- Zagrejte rernu na 175°C. Lagano podmažite pleh za mini mafine, ako koristite običan kalup za mafine, povećajte vreme pečenja za 5 minuta.
- Pomešajte jaja, sveži sir i kačkavalj u blenderu dok smesa ne postane glatka. Smesa treba da bude kao gusti krem.
- Dodajte sve ostale sastojke u blender i pulsirajte nekoliko puta, tako da se svi ostali sastojci ne izblendaju skroz.
- Sipajte smesu u pripremljene kalupe za mini mafine, napunite svaki kalup za mafine ne više od dve trećine.
- Pecite 15 minuta, ili dok ne porumeni na vrhu. Ostavite da se ohladi u kalupu, izvadite i služite.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.