Kada temperatura poraste, na sve moguće načine pokušavamo da se rashladimo. Zato su leti spas hladne supe. One ne samo da vam pomažu da se osvežite usred vrelog dana, već su i dobre za organizam. Bogate su vitaminima i mineralima rastvorljivim u vodi. U hladne supe spada i supa od jagoda, koja se može nazvati i niskokaloričnim desertom. Postoji nekoliko recepata za nju, neki su bezalkoholni, a neki uključuju vino.
Sastojci za supu od jagoda:
- 1-1,5 kg jagoda
- 100 g šećera
- 2-3 kašike limunovog soka
- 100 ml suvog belog vina
- voće, sveži sir i sladoled za dekoraciju
Shutterstock
Priprema
- Operite jagode i uklonite im peteljke.
- Stavite ih u blender, dodajte šećer, izblendajte, dodajte limunov sok i vino i ponovo umutiti.
- Stavite u frižider.
- Služite u činijama ukrašeno seckanim voćem, sladoledom ili sirom.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.