Ukoliko dan počinjete ovsenom kašom za doručak, možete da spremite i takozvanu i popularnu prekonoćnu kašu od ovsenih pahuljica, a možete i da ih izblendate s jogurtom i tome dodate željene satojcke. Recimo, jagode, sad im je pik sezone. Ukoliko volite da jedete ovsenu kašu i često je pravite od ovsenih pahuljica, vama će se dopasti veoma zanimljiv i jako hranljiv desert od jagoda i ovsenih pahuljica. Ova blendirana ovsena kaša s jagodama i glazurom od čokolade mogla bi postati vaš omiljeni brzinski desert ili doručak. Osnovu čine ovsene pahuljice, jagode i grčki jogurt.

Sastojci za 2 čaše

  • 200 g jagoda
  • 100 g ovsenih pahuljica
  • čaša grčkog jogurta
  • ekstrakt vanile
  • 1 kašičica javorovog sirupa ili meda
  • prstohvat soli
  • 50 čokolade
  • malo mleka

Priprema

  1. U čaše za služenje na dno stavite polovinu jagoda.
  2. U blender ubacite ostatak jagoda, ovsene pahuljice, dodajte im jogurt, vanilu, so, javorov sirup ili med, pa izblendajte. Sipajte krem preko jagoda.
  3. Otopite čokoladu s malo mleka, te preko krema prelijte glazuru. Ovsene kaše stavite da se hlade i onda možete da uživate - samo kašikom razbijte glazuru od čokolade.

Isprobate i recept za tiramisu s jagodama.

BONUS VIDEO:

Kako da napravite slatkiš od ovsenih pahuljica i banana Youtube/ Healthy Desserts by Magda

Sensa/Z.A.