Koja je tajna vitke linije Hale Beri? Poseban režim ubrzava metabolizam, a sve namirnice dostupne su kod nas

Američka glumica Hale Beri (58) oduvek oduševljava svojom lepotom i besprekornom linijom koju duguje posebnom režimu ishrane i pomno odabranim namirnicama koje svakodnevno konzumira.

Shutterstock

Hale Beri čak i na pragu 7. decenije ne prestaje očaravati javnost svojom lepotom koja kao da s godinama postaje samo sve izraženija. Osim prepoznatljivih crta lica, glumica se može pohvaliti i linijom na kojoj joj zavide mnogo mlađe koleginice, a svoj vitak stas duguje i posebnom planu ishrane kog se verno pridržava, koji je i veoma popularan kod nas.

Otvoreno je govorila o tome kako je ketogena dijeta deo njene svakodnevne rutine, jer joj pomaže u održavanju zdravlja i vitke linije. Keto dijeta koja se temelji na unosu niskih ugljenih hidrata i visokom unosu zdravih masti, pomaže joj u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi, što je za nju osobito važno jer ima dijabetes tipa 1.

Portal Byrdie donosi pregled njenih keto recepata koje je tekom godina objavljivala na svom Instagram profilu, a velik deo preuzet je iz knjige "Quick & Easy Ketogenic Cooking" autorke Meri Emerih.

Evo šta Hale jede za doruačk, ručak i večeru, te u kojim međuobrocima uživa.

Doručak

Ne deli mnogo recepata za doručak, pa je moguće da u svoju prehranu uključuje povremeni post, što navodno može ubrzati rezultate keto dijete. Izuzetak je zeleni smouti s cveklom koji je namenjenim onima koji žele prirodno održavati zdrav nivo glukoze u krvi.

Ručak

Sastojci: mešano zeleno povrće, rezanci od tikvica, paradajz, mlevena govedina, ćuretina ili otkošteni pileći bataci, sir, kiseli krastavci.

Keto salata od svežeg mešanog zelenog povrća i rezanaca od tikvica primer jednog keto ručka. Na salatu se dodaje pržena mlevena ćuretina ili drugo meso kao izvor proteina, nekoliko čeri paradajza i kiselih krastavca. Ovaj se obrok upotpunjuje narendanim sirom, stvarajući hranjiv i uravnotežen ručak prilagođen njenom keto načinu ishrane.

Večera

Sastojci: tvrdo kuvano jaje, paradjz, krastavci, kockice čedar sira, losos ili tuna, maslinovo ulje.

Pečena šnicla od tunjevine ili lososa odličan je izbor za poslednji obrok. Tuna se peče na maslinovom ulju do zlatno smeđe boje, a uz nju se mogu servirati svježe kockice čedar sira, narezani krastavci i paradajz. Uz to je odličan dodatak i tvrdo kuvano jaje, a sve se može začiniti maslinovim uljem, solju i biberom.

Međuobrok

Sastojci: pršuta, rukola, paradajz, jaja, orašasti plodovi.

Rolnice od pršute s rukolom odličan su međuobrok. Pršuta se zamota oko svežih listova rukole i doda nekoliko čeri paradajza. Kuvana jaja i orašasti plodovi odličan su hranjiv dodatak koji donosi proteine i zdrave masti.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Smršajte jedući obilne doručke  TikTok/samiraport

Snesa.story.hr/Sensa/Zorica Antonijević