Doručak Viktorije Bekam budi kolagen: Harvard tvrdi da semenke podstiču protein mladosti i pune su kalcijuma

Harvard odobrio hranu koju Viktorija Bekam uzima za bustovanje kolagena.
Harvard odobrio omiljeni doručak Viktorije Bekam Foto: Shutterstock/Instagram/victoriabeckham/Canva
  • Harvard odobrio hranu koju Viktorija Bekam uzima za podsticanje proizvodnje kolagena.
  • Dizajnerka i bivša pevačica često za doručak jede puding od čija semenki, koji vole i Gvinet Paltrou i Megan Markl.

Kada tražimo hranu koju ćemo uključiti u ishranu, prvo se trudimo da otkrijemo koje koristi ona nudi našem telu. U poslednje vreme, na nas su uticale društvene mreže i ono što poznate ličnosti jedu, posebno kada je reč o zdravim receptima - od sokova do grickalica koje nam pomažu da obuzdamo želju za hranom, ili čak doručka i večera.

Postoji jedna namirnica koja je postala moderna pre određenog vremena i ostala u kategoriji zdrave hrane koju svi tražimo, posebno zato što postiče proizvodnju kolagena i sarži kalcijuma više nego mleko. A to su čija semenke.

Čija semenke

Iako deluje da su čija se,emke novina, nije tako. Postale su moderne krajem 70-ih i početkom 90-ih, pale u zaborav, 2010. počele ponovo da se pojavljuju, a 2020. društvene mreže su mu dale značaj i popularnost koji i danas uživaju.

Ove sitne crno-smeđe semenke potiču od biljke iz porodice mente i pružaju nekoliko važnih hranljivih materija u samo nekoliko kalorija i malom pakovanju. To je hrana koju je preporučio Harvard, a ovaj svetski poznati univerzitet ističe dve neverovatne prednosti:

1. Kolagen u čija semenkama. Ovaj protein je neophodno u ljudskom telu, jer je jedan od najzastupljenijih proteina u telu. To je relevantno jer, stručnjaci ističu reklo, kolagen počinje postepeno da se gubi oko 25. godine, i to moramo da rešimo. Moglo bi se reći da je ova hrana slična nutrikozmetičkim suplementima.

2. Značaj kalcijuma. Prema veb-sajtu Univerziteta Harvard, koji ističe studije o čija semenkama, čija semenke se koriste kao funkcionalni sastojak. čija semenke su bogate kalcijumom, čak i više nego mleko, tako da njihovo mešanje sa običnim jogurtom za doručak, kao što mnogi ljudi rade, pruža značajne koristi organizmu.

Pročitajte u našoj galeriji 11 pravila Mihaila Labkovskog da prihvatite i zavolite sebe:

Kako zvezde jedu čija semenke

Gvinet Paltrou je veliki ljubitelj zdrave kuhinje, i dovoljno je samo da pogledamo njene video-recepte na društvenim mrežama da bismo to videli. U više navrata nam je pokazala da je u puding za doručak uključila čiha semenke. Najjednostavnija verzija kombinuje čija semenki sa bademovim mlekom, vanilom i malo javorovog sirupa, a zatim ostavi da se natopi preko noći. Ponekad dodaje i bananu i borovnice.

Megan Markl ih pravi na jednostavniji način. Koristeći mleko od orašastih plodova kao osnovu, ponekad dodaje bobičasto voće, ali obično je jednostavno. Za dašak ukusa i arome, dodaje ekstrakt vanile.

Viktorija Bekam, poslovna žena i bivša članica “Spajs gerls”, poznata je po svom zdravom načinu života, iako su njeni recepti obično jednostavniji. U njenom domu u Londonu uglavnom kuca Dejvid Bekamm, a među njenim omiljenim jelima, posebno za doručak, pevačica i dizajnerka pravi čija puding i dodaje bademe, javorov sirup, ovas i kakao za dodatni ukus.

Foto: Printcreen/Instagram@victoriabeckham

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili fotografija/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Šta doručkuje Ana Ivanović Izvor: instagram/anaivanovic