Najnoviji trend - ekotarijanizam - predstavlja brojanje emisije ugljenika, umesto brojanja kalorija u hrani.

Osnovna zamisao jeste da se konzumira hrana sa najmanjim negativnim uticajem na životnu sredinu i sa najmanjim uticajem na globalno zagrevanje.

Ove biljke izbacuju toksine iz bubrega: detokikacija tela na prirodan način

Potrebno je kupovati prehrambene proizvode koji podrazumevaju što manju upotrebu energije i što veću efikasnost tokom procesa proizvodnje.

Na primer, kako rafinisanje šećera zahteva ogromne količine energije, preporučuje se da smanjite upotrebu slatkiša za 50 odsto.

Izvor: Lovesensa

Ekološki saveti u kuhinji: kako je najbezbednije da bacite jestivo ulje posle prženja

Veliki broj domaćica nije baš siguran šta je najbolje učiniti s jestivim uljem koje su upotrebile za prženje. Mnoge se odlučuju da ga bace onako kako bi to učinile sa drugim tečnim otpadom - prosipaju ga u kanalizaciju!

Međutim, stručnjaci upozoravaju da ovo nipošto nije bezbedan način. Prvo, postoji ozbiljna opasnost da se zbog hemijskih procesa sa ostalim jedinjenjima, ova masnoća pretvori u naslage i izazove zapušenja. Drugo, masnoće u otpadnim vodama velikih gradova mogu izazvati i ekološki problem zbog kumulativnog efekta.

Zato je najbolje da upotrebljeno ulje prespemo u plastičnu bocu ili teglicu, čvrsto je zatvorimo i bacimo u smeće.

Novo naučno otkriće: koje ulje je najzdravije za kuvanje i zašto...

Obavezno prvo ostavite da se ulje ohladi da se ne biste prilikom presipanja opekli. Takođe, izaberite posudu koja veličinom odgovara količini masnoće - nemojte bacati višak plastike za malo ulja na dnu boce. Isti savet važi i za masnoću koja je nastala kao proizvod pečenja nekih većih komada mesa.

Ukoliko je količina upotrebljenog ulja mala i nije neophodno da presipate u flašicu, jednostavno tiganj obrišite ubrusom i bacite ubrus u smeće.

Izvor: Lovesensa