Sastojci:
- 1 šolja kuvane kinoe
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- parče đumbira veličine pola palca, oljuštenog i sitno iseckanog
- 1 mala ljuta, crvena papričica (to možete i da izostavite, ako želite)
- 1/4 kašičice kurkume
- 1/2 izrendane tikvice (iscedite joj vodu u cediljci, pritiskajući je)
- 1 skuvani batat ili obični veći krompir
- sok od pola limete (ili limuna)
- 3 kašike mlevenog lanenog semena (ili jedno belance ako ga jedete)
Pripema:
Pržite luk, beli luk, ljutu papričicu i đumbir na malo pročišćenog putera ili kokosovog ulja i dodajte im kurkumu, pa mešajte još minut.
Umešajte u kuvanu kinou, dodajte povrće, sok od limete i laneno seme, pa sve dobro spojite. Ostavite u frižideru da se spoji, jer će se bolje peći. Izvaljajte loptice ili oblikujte pljeskavice, pecite na malo pročišćenog putera ili u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
Izvor: Sensa
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!