Sastojci:

  • 1 šolja kuvane kinoe
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • parče đumbira veličine pola palca, oljuštenog i sitno iseckanog
  • 1 mala ljuta, crvena papričica (to možete i da izostavite, ako želite)
  • 1/4 kašičice kurkume
  • 1/2 izrendane tikvice (iscedite joj vodu u cediljci, pritiskajući je)
  • 1 skuvani batat ili obični veći krompir
  • sok od pola limete (ili limuna)
  • 3 kašike mlevenog lanenog semena (ili jedno belance ako ga jedete)

Pripema:

Pržite luk, beli luk, ljutu papričicu i đumbir na malo pročišćenog putera ili kokosovog ulja i dodajte im kurkumu, pa mešajte još minut.

Umešajte u kuvanu kinou, dodajte povrće, sok od limete i laneno seme, pa sve dobro spojite. Ostavite u frižideru da se spoji, jer će se bolje peći. Izvaljajte loptice ili oblikujte pljeskavice, pecite na malo pročišćenog putera ili u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.

Izvor: Sensa