Svakodnevna ishranau velikoj meri utiče na naše mentalne sposobnosti. Iznenađujuće je, ali za kratak vremenski period, ukoliko se hranite pametno, možete sa pravom početi tako i da se osećate.

Crveno blago vrednije od zlata: ovaj začin topi kilograme i smanjuje stres

Na samom vrhu piramide namirnica koje pomažu našem mozgu da održi vitalnost nalazi se borovnica. Borovniceštite mozak od stresa i, kao nezamenljiv antioksidant, mogu da utiču na vitalnost mozga.

Ova hrana smanjuje visok pritisak i čuva mozak: svakog dana pojedite ove 2 voćke i sprečite bolest
Shutterstock hranite_se_zdravo_i_pametno_kako_da_svakodnevnom_ishranom_ocuvate_zdravlje

Borovnice možete naći tokom cele godine, lako se zamrzavaju kad im nije sezona i odličan su sastojakza razne vrste smutija, kao i za različite poslastice. Sa borovnicama možete početi i dan ako ih dodate u bilo koju vrstu pahuljica za doručak. Važno je da ih koristite svakodnevno, i što više. S tim u vezi predlažem i sirovi kolač od borovnica, koji vas može strpljivo čekati u zamrzivaču kad god poželite da se nagradite za spretno i pametno završen zadatak.

Mnogi veruju da je ovo najlekovitija biljka na svetu: pomaže kod raznih upala i bolova

Sa borovnicama i njihovim blagotvornim dejstvom na našu mentalnu vitalnost se može donekle uporediti i avokado. Avokado takođe spada u superhranu koja sadrži folnu kiselinu, omega-3, magnezijum, kao i vitamine koji su značajni za dobrobit čitavog našeg organizma. Avokado takođe podstiče prokrvljenost i smanjuje povišen pritisak, što takođe utiče na naše mentalne sposobnosti. Predlažem vam jednostavni pesto od avokada, koji može da se koristi kao sos za špagete, ovog puta od tikvica.

Izvor: Lovesensa