Pšenična trava je vrlo hranljiva i sadrži moćne antioksidanse, a mi vam otkrivamo kako od nje napravitI ukusan i lekovit napitak za zdravlje celog organizma, piše Lovesensa.

Smatra se da je ova biljka lekovita jer 70 odsto njenog sastava čini hlorofil koji je odličan za detoksikaciju tela, jačanje imuniteta i sprečavanje upala. Pšenična trava je savršen izvor vitamina A, C i E, a sadrži i antioksidante (glutation, vitamin C) koji se uspešno bore protiv slobodnih radikala. Takođe, sadrži 17 različitih aminokiselina, uključujući 8 esencijalnih kiselina.

Zahvaljujući protivuplanom svojstvu, istraživanja pokazuju da je zelena trava odlična u borbi protiv holesterola. Studije dokazuju da pomaže kod čireva, ima antikancerogeno dejstvo, pomaže kod zatvora, problema sa kožom, kod bolesti zuba, detoksikuje jetru i rešava probleme sa varenjem.

Mnogima nije prijatan ukus pšenične trave, ali ukusna voćnakombinacija u ovom napitku učiniće da konzumiranje pšenične trave postane vaša svakodnevna zdrava navika.

Sastojci za 4 doze:

  • 120 g sveže pšenične trave
  • 2 šolje svežeg iseckanog ananasa
  • 1/2 oljuštene pomorandže

Priprema: Sve sastojke stavite u blender ili sokovnik i dodajte pola čaše vode. Kada dobijete jedinstvenu tečnu smesu podelite je na 4 dela.

Konzumirajte 120 g pšenične trave najmanje tokom dve nedelje i primetićete rezultate. Imaćete više energije i bolje ćete se osećati.

Napomena: Pre konzumiranja ovog prirodnog leka obavezno se konsultujte sa lekarom.

Izvor: Lovesensa