Iskoristite sezonu sočnih dinja i napravite poslasticu koja će vam obezbediti dovoljnu količinu šećera, a ujedno će vas i rashladiti.

Osvojiće vas ukus ove torte koja je gotova za 15 minuta.

Sastojci:

  • 1kg očišćene dinje
  • 2 pudinga od vanile
  • 500 ml slatke pavlake
  • 400 gr keksa

Priprema:

Isecite dinju na kocke i umutite štapnim mikserom, pa u dobijenu kašu od dinja dodajte puding iz kesice, koji se ne kuva, i sve mešajte još 3 minuta.

Posebno umutite slatku pavlaku, pa polovinu umućene slatke pavlake dodajte u fil od dinja i mešajte dok se ne sjedini.

U pleh poređajte keks, pa preko stavite 1/3 fila od dinja.

Ponoviti red keksa i opet 1/3 fila od dinja.

Preko toga stavite 1/2 umućene slatke pavlake, a preko slatke pavlake još jedan red keksa, fil od dinje i na kraju ponovo red slatke pavlake.

Za dekoraciju izrendajte čokoladu ili naseckajte kriške dinje i poređajte po želji.

Nakon što ste sve završili, ostavite tortu u frižider na nekoliko sati, kako bi se keks opustio i torta dovoljno ohladila.

Izvor: Stil