Košticekajsije lako mogu zavarati jer izgledom, ukusom i mirisom liče na badem.
Kao i drugi orašastiplodovi, koštice kajsije vrlo su hranjive i mogu se konzumirati same ili pomešati sa pahuljicama, žitaricama ili dodati u salate.
Neki istraživači smatraju da himalajski narod Hunzi dug životni vek može zahvaliti svakodnevnoj konzumaciji ovih koštica.
Osim što će vas brzo zasititi, sadržavaju esencijalne masne kiseline i aminokiseline i obilje vitamina i minerala.
Bogat su izvor retkog vitamina B17 koji neki biolozi i medicinski stručnjaci navode kao alternativnu terapiju za lečenje raka.
Izvor: Sensa.hr
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!