Košticekajsije lako mogu zavarati jer izgledom, ukusom i mirisom liče na badem.
Kao i drugi orašastiplodovi, koštice kajsije vrlo su hranjive i mogu se konzumirati same ili pomešati sa pahuljicama, žitaricama ili dodati u salate.
Neki istraživači smatraju da himalajski narod Hunzi dug životni vek može zahvaliti svakodnevnoj konzumaciji ovih koštica.
Osim što će vas brzo zasititi, sadržavaju esencijalne masne kiseline i aminokiseline i obilje vitamina i minerala.
Bogat su izvor retkog vitamina B17 koji neki biolozi i medicinski stručnjaci navode kao alternativnu terapiju za lečenje raka.
Izvor: Sensa.hr
Dnevni horoskop za 3. april 2025: Blizanci imaju potrebu da se osame, Vodolija reorganizuje životni prostor
Šta boja telefona govori o vama? Pobednici uvek imaju isti izbor, a najčešću biraju oni kojima je važna suština
Šta broj stana ili kuće govori o vlasniku? Numerologija otkriva da li na adresi živi intelektualac ili boem
“Zasadi drvo” – jedna vizija, šest godina, milion sadnica
Kako da gledate kroz ljude? Frojdova tehnika i danas radi, a zasniva se greškama koje svaki čovek često pravi