Izbalansirana ishrana i redovna fizička aktivnost su dve ključne smernice za zdravlje i dugovečnost, piše Lovesensa.

Malim promenama u načinu života možete unaprediti svoje zdravlje i ojačati zaštitu tela od oboljenja. Ako u svoj jelovnik uvrstite jednu jednostavnu, a vrlo zdravu grickalicu, uspešno ćete smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Istraživanja pokazuju da su orašasti plodovi namirnica dugovečnosti. Orašasto voće bogato je proteinima, vlaknima, antioksidantima i magnezijumom, a ispitivanja su dokazala da je redovno konzumiranje ovog voća idealna zaštita od kardiovaskularnih oboljenja i hipertenzije.

Osobe koje 3 puta nedeljno konzumiraju manju porciju orašastih plodova imaju za 39 odsto manji rizik od ozbiljnih oboljenja, pokazuju studije.

Na medicinskom sajtu Healthline objavljeno je da geni imaju mnogo manju ulogu kod ppojave srčanioh oboljenja i hipertenzije, za razliku od načina ishrane.

Nekoliko studija pokazalo je da orašasti plodovi imaju sjajne beneficije u prevenciji bolesti srca, visokog krvnog pritiska, upalnih procesa u telu, dijabetesa, metaboličkih bolesti i pozitivno utiču na regulisanje telesnetežine.

Preporučuje se da orašasti plodovi budu vaša nova užina. Umesto nezdravih kupovnih grickalica, slatkiša i napitaka sa visokim procentom šećera, pojedite šaku pistaća, badema, oraha, kikirikija ili lešnika.

Izvor: Lovesensa