Hidratacijaorganizma je neophodna za zdravlje i očuvanje imunog sistema.

Važno je da dnevno unesete dovoljno vode u telo kakao bi ono bilo dovoljno hidrirano i spremno da se zaštiti od raznih bakterija, virusa i infekcija. Dehidratacija značajno ugrožava imuni sistem, čineći da telo postaje umorno, malaksalo i samim tim smanjuje se otpornost organizma na razna oboljenja.

Voda utiče na normalno prenošenje kiseonika do ćelija vašeg tela, što rezultira pravilnim funkcionisanjem imunog sistema. Takođe, hidriranje tela vodom podstiče detoksikaciju organizma i sprečava da toksini negativno utiču na vaš imunološkisistem.

Ako u jednu čašu vode iscedite sok od svežeg limuna, dobićete napitak koji je pun vitamina C koji je najbolji stimulans za imuni sistem i predstavlja odličnu prevenciju protiv prehlada.

Takođe, voda sa isceđenim limunovimsokom podstiče varenje i detoksikuje organizma.

Potrebno je da odrasla osoba popije oko 2 litra vode dnevno. Ukoliko zaboravljate da popijete vodu i često ignorišete žeđ, probajte da stavite flašu sa vodom na vidno mesto u vašem domu ili kancelariji.

Prvi znaci dehidratacije su žeđ, gubitak apetita, suva koža, glavobolja, tamna boja urina, vrtoglavica, drhtavica, crvenilo u licu i osećaj umora.

Izvor: Lovesensa