3 KINESKE BILJKE ZA DUG ŽIVOT - VEKOVIMA IH KORISTE ZA RAZNA OBOLJENJA: Sprečavaju upale u telu i usporavaju starenje!

3 kineske biljke za dugovečnost i zdravlje - evo kako da ih iskoristite za blagostanje svog organizma!

Shutterstock

Tradicionalni kineski lekovi koji se primenjuju vekovima postali su neki od vodećih alternativnih metoda širom sveta. Od začinskog bilja, preko sušenih pečuraka i eteričnih ulja, kineska narodna medicina je puna zdravih i prirodnih lekovitih stvari koje blagotvorno utiču na telo i na um.

Kineske lekovite biljke se najviše koriste u clju dugovečnosti, a korišćenjem biljaka postiže se savršena ravnoteža između jina i janga, lepote i zdravlja, a s tim i dugog života. Ishrana i vežbanje su presudni za dugovečnost, a lekovite kineske biljke mogu pomoći da taj proces još više obogatite i što duže zadržite zdravlje i mladolikost.

Evo koje 3 kineske lekovite biljke svako treba da ima u kuhinji:

1. Žen šen - često ga nazivaju "kralj biljaka", adaptogen koji pomaže telu da reaguje na stres i održava ga u ravnoteži. Pomaže telu da upravlja svojom funkcijom tokom stresa i usporava procesa starenja. Ova biljka poseduje i antiinflamatorno svojstvo, što ga čini korisnim za podršku zdravlju i sprečavanje hroničnih bolesti koje mogu uticati na dugovečnost.

Kako ga koristiti: Žen šen se može preraditi u sok i čaj. Takođe možete ga uzimati u obliku kapsula ili u obliku praha, što ga čini lakšim za uključivanje u bilo koji obrok.

2. Astragalus - ova kineska biljka je moćna kada je u pitanju zaštita imunološkog sistema vašeg tela, posebno kako starite. Biljka se tradicionalno koristi za lečenje raznih bolesti i poremećaja, a pozitivno utiče i na zdravlje srca.

Kako ga koristiti: Osušeni koreni astragalusa mogu se dodati u bilo koju čorbu ili supu, a koristi s ei u vidu praha i kapsula.

3. Godži bobice - poreklom iz severozapadnih regiona Kine, sušene godži bobice imaju bezbroj zdravstvenih prednosti, uključujući svojstva protiv starenja i jačanje imuniteta. Moćna antioksidativna svojstva bobiva pomažu u ublažavanju slobodnih radikala ili čestica koje izazivaju stres, uspešno se bore protiv upala u telu i tako podstiču dugovečnost.

Kako se koriste: Godži bobice možete jesti sirove ili sušene. Od njih možete praviti i lekoviti čaj.

Napomena: Za doziranje lekovitih biljaka neophodno je da se konsultujete sa lekarom. Ove biljke, kao i proizvode od njih možete pronaći u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave hrane.

Izvor: Sensa