U efikasan kineskilek protiv virusa ubrajaju se dva tipa korena - slatki i ljuti. Sladić i đumbir imaju jaka antvirusna svojstva, koja im daju moć da se odupru dejstvu jakih virusnih infekcija.

Sladić ili slatki koren

Sladić se upotrebljava u kineskoj tradicionalnoj medicini već 2.000 godina.

Slavni lekar iz dinastije Ming Li Šidžen u svojoj medicinskoj enciklopediji zapisao je da „gan cao“ (kako se sladić zove u Kini) blagotvorno deluje na 72 vrste upala i da otklanja 1.200 vrsta otrova iz tela.

Sladić sadrži više od 150 hemijskih jedinjenja koja doprinose očuvanju optimalnog zdravstvenog stanja kao što su aminokiseline, beta-karoten, vitamini, ugljeni hidrati, masti, proteini.

Analizama je utvrđeno da je glicirizinska kiselina, materija koja slatkom korenu daje snažan sladak ukus, više od 50 puta slađa od saharoze.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!