Sastojci:
Za bazu:
- 3 belanca
- 150 g prah šećera
- 4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice)
- prstohvat soli
Za krem:
- 200-300 g slatkog šlaga
- prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile)
- oko 100 g svežih borovnica
Priprema:
Zagrejte rernu na 100ºC. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i miksujte 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica. Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem. Zatim pecite Pavlovu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata. Kad se Pavlova potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.
Izvor: Buro247 / Our Food Stories
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!